KUD “Bratinečko srce” Bratina

Datum objave: 24. 10. 2013.

Naziv kulturno umjetničkog društva: Kulturno umjetničko društvo “Bratinečko srce” Bratina
Odgovorna osoba: Darko Penezić, tajnik
OIB: 49159448146
Adresa: Bratina bb, 10451 Pisarovina
Županija: Zagrebačka županija
Tel/mob: 01/6296-054, 091/6296-054
Email: kud.bratinecko.srce@zg.t-com.hr
Broj članova: 80

Informacije o kudu: Kulturno umjetničko društvo „Bratinečko srce“ Bratina, Općina Pisarovina poznata po izvorištima mineralne vode „Jamnica“, Zagrebačka županija, društvo je osnovano 2007. godine, na temeljima 90-godišnje folklore tradicije Bratine, čuva od zaborava i dostojno prezentira pjesme, plesove i tradicijske običaje Bratine. U 5 skupina društvo okuplja 80 članova, članovi su udruge „Družina“ čuvari tradicije hrvatskih obiteljskih zadruga koja djeluje pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te članovi „IGF-a“ Međunarodne unije folklornih skupina sa sjedištem u Francuskoj.
Uz redovita sudjelovanja na regionalnim, županijskim i državnim smotrama folklora, društvo je održalo preko 360 nastupe širom Hrvatske i inozemstva, treba spomenuti samo neke Međunarodne smotre folklora u Zagrebu i Sikirevcima, državne smotre „Đakovački vezovi“, i „Brodsko kolo“ u Slavonskom Brodu, „Iločka berba grožđa“ u Iloku, „Tamburaška noć“ u Samoboru, te međunarodna gostovanja u Francuskoj, Rumunjskoj, Italiji, Mađarskoj, Litvi i Makedoniji.
Društvo je izdalo dva nosača zvuka i nositelj je mnogobrojnih domaćih i inozemnih priznanja za promicanje bogate folklorne baštine.